بهینه آب

عربی

بهینه آب

طراح و سازنده مخازن فلزی

Designer and manufacturer of metal tanks

تعمیر شکستگی مخزن آب پلی اتیلن

تعمیر شکستگی مخزن آب پلی اتیلن

تعمیر مخزن آب روشی آسان، به صرفه و ارزان تر در جهت حفظ کارایی و عملکرد صحیح مخزن و جلوگیری از آلودگی آب یا نشت آن به خارج از مخزن است. در اثر گذر زمان، نصب غیر اصولی، شرایط سخت آب و هوایی، برخورد اجسام تیز و برنده و یا برخورد ضربه شدیدی به بدنه مخزن پلاستیکی (پلی اتیلن)، ممکن است دچار آسیب هایی نظیر شکستگی و یا ترک شود. در صورتی که پارگی و شکستگی های مخزن بزرگ و عمیق نباشد و امکان جوشکاری وجود داشته باشد، نیازی به تعویض مخزن آب نیست و می‌توان آن را تعمیر و ترمیم کرد. در این مقاله می‌خواهیم دستورالعمل هایی درخصوص نحوه تعمیر شکستگی تانکر آب پلی اتیلن (با مواد و ابزارهای مناسب تعمیر مخزن) و همچنین نکاتی در مورد نگهداری و تعمیر این مخازن ارائه کنیم.

روش های تعمیر شکستگی تانکر آب پلی اتیلن 

جوشکاری جا های شکسته شده‌ی مخزن پلاستیکی توسط تعمیرکار

جوشکاری پلی اتیلن یکی از اصلی ترین، معروف ترین و معتبر ترین روش های تعمیر شکستگی مخازن پلاستیکی (پلی اتیلنی) آب است. این روش به ویژه برای ترمیم شکستگی های بزرگ و یا قسمت هایی که نیاز به مقاومت بالا دارند، کارآمد است. روش های دیگری همچون پاچنگ (چسب کاری)، حرارت دادن نقطه آسیب دیده، استفاده از پارچه و رزین و یا تعویض قسمت های آسیب دیده نیز برای ترمیم آسیب دیدگی های مخازن پلاستیکی آب وجود دارد ولی به علت دائمی نبودن پرکاربرد نیستند و پس از مدتی نشتی مخزن پلی اتیلن مجدداً اتفاق خواهد افتاد.

استفاده از جوش مخزن

بهترین و کارآمدترین روش برای ترمیم هر گونه آسیب دیدگی در تانکر های پلاستیکی آب، جوشکاری پلی اتیلن است. در این روش که بسیار متداول است، از مواد جوشکاری متناسب با جنس مخزن و ابزارهای جوشکاری مخصوص استفاده می‌شود. نوار جوش پلی اتیلن با استفاده از حرارت در امتداد محل شکستگی و یا ترک خوردگی، جوش داده می‌شود. این روش مناسب هر گونه شکستگی عمیق و ضخیم است.

چسب کاری (پاچنگ)

یکی از روش های معمول اما موقت برای تعمیر شکستگی و نشتی های کوچک و کم عمق در مخازن پلاستیکی (پلی اتیلن) استفاده از چسب های مخصوص عایق است. در صورتی که عمق و اندازه شکستگی بیش از حد معمول نباشد و نقطه شکستگی تحت فشار زیاد آب نباشد می‌توان از این چسب های مخصوص استفاده کرد.

استفاده از پارچه و رزین

در صورت وجود سوراخ و یا ترک های ریز در منبع های پلاستیکی آب، می‌توان از پارچه گلاس پلاستیکی و رزین پلی استر برای تعمیر و ترمیم آن بخش استفاده کرد. در این روش لایه ای از رزین و یا پارچه گلاس را بر روی سطح خارجی بخش آسیب دیده به عنوان درزگیر یا آب بند استفاده می‌کنند. توجه داشته باشید که این روش نیز روشی موقتی برای ترمیم مخزن آب است و بر اثر فشار زیاد آب ممکن است نشتی مخزن دوباره تکرار شود.

مراحل تعمیر شکستگی مخزن آب با جوش پلی اتیلن

برای تعمیر مخزن آب پلاستیکی، ابتدا باید محل نشتی مخزن شناسایی شود. سپس باید مخزن را خالی کنید و منبع ورودی آب را ببندید. در مرحله بعد محل شکستگی و ترک خوردگی باید کاملاً از ذرات گرد و غبار و یا کثیفی های دیگر مانند هرگونه چربی و … تمیز شود. همچنین پوسته‌ی محل شکستگی و ترک خوردگی باید کاملاً سمباده زده شده و یک دست شود. با توجه به این که معمولا ترمیم بدنه مخزن از سمت خارجی مخزن انجام می‌شود، به یک ابزار با سر چرخشی نیاز است تا بتوانید سطح دو طرف شکستگی و ناهمواری ها را یکسان نمایید. در مرحله بعد نوار جوش پلی اتیلن با استفاده از حرارت در امتداد محل شکستگی و یا ترک خوردگی، جوش داده می‌شود. این کار را تا جایی ادامه می‌دهیم که شیار کاملا پر شود. در شکستگی های بزرگ تر، باید این کار را چند بار انجام دهید و توجه داشته باشید که بدنه را باید گرم کرده و سپس بگذاریم سرد شود تا بدنه بر اثر گرما تغییر شکل پیدا نکند و در نهایت با کاردک به همراه کمی حرارت بر روی نوارها بکشید تا به طور کامل به پوسته بدنه مخزن بچسبد. بعد از جوشکاری و پرکردن شکاف کمی صبر کنید تا این قسمت سرد شود.

نحوه تشخیص شکستگی مخزن های پلاستیکی آب

یک فرد در حال تعمیر و شناسایی شکستگی مخزن آب می‌باشد

اولین گام برای ترمیم مخزن های آب پلاستیکی، تشخیص محل آسیب دیده و میزان آسیب دیدگی است. برای تشخیص شکستگی های مخزن پلاستیکی (پلی اتیلن) روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • یکی از روش های تشخیص شکستگی بدنه مخزن، قرار دادن یک منبع نور را داخل مخزن آب و بررسی بدنه از خارج مخزن است.
  • اعمال فشار هوا یا آب به مخزن به منظور تشخیص نشتی ها و شکستگی ها یکی دیگر از روش های تشخیص آسیب دیدگی مخزن است. در صورت وجود نشتی در مخزن فشار درونی مخزن کاهش می‌یابد.
  • برای شکستگی های مخفی، می‌توان با وارد کردن ضربه های آهسته به سطوح مخزن و گوش دادن به صداهای تولید شده مکان آسیب دیدگی را تشخیص داد.

نکات مهم در مورد تعمیر مخزن های آب پلاستیکی (پلی اتیلن)

جوشکاری نقطه شکسته شده مخزن آب توسط تعمیر کار

  • انتخاب روش مناسب بر اساس نوع آسیب دیدگی، میزان آسیب دیدگی و مواد مخزن بسیار حائز اهمیت است.
  • اگر موادی که برای تعمیر مخزن پلی اتیلن استفاده می‌شود، آنتی باکتریال نباشد، ممکن است آب مخزن به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید و عوامل دیگر در طول زمان، دچار باکتری و جلبک شود.
  • بلافاصله پس از تعمیر مخزن، تست های لازم برای اطمینان از عدم نشتی و عملکرد صحیح مخزن را انجام دهید.
  • قبل از شروع هر گونه تعمیرات در مخزن از بسته بودن منبع ورودی آب به مخزن اطمینان حاصل کنید.
  • برای ترمیم و تعمیر بدنه مخزن باید طول شکستگی بدنه مخزن کمتر از 15.5 سانتی متر باشد. 
  • اگر عرض ترک خوردگی مخزن بیشتر از 1.5 سانتی ‌متر باشد، بهتر است به جای تعمیر مخزن پلی اتیلن آن را تعویض کنید.
  •  دمای مناسب برای جوشکاری پلی‌اتیلن عموماً بین ۲۲۰ تا ۲۵۰ درجه سانتی گراد است و دمای بیشتر باعث از بین رفتن پلاستیک مخزن می‌شود.
  • تعمیرات تانکرهای ذخیره آب فعالیتی تخصصی است و پیشنهاد می‌شود از یک تعمیرکار مجرب مشاوره و کمک بگیرید.

جمع بندی

در نهایت، با توجه به این که مخزن های پلاستیکی (پلی اتیلن) نقش بسیار مهمی در ذخیره سازی و نگهداری مایعات دارند. لذا تعمیر، نگهداری صحیح و پیشگیری از نشتی در مخزن آب با نظارت دقیق و رعایت استانداردهای لازم در فرایند نصب، مونتاژ و نگهداری آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. تعمیر شکستگی و نشتی مخزن های پلاستیکی آب به چند حالت امکان پذیر است که در این مقاله به بررسی آن ها و مراحل تعمیر کردن مخزن و نحوه تشخیص نشتی های مخزن پرداختیم. علاوه بر این توضیحات پیشنهاد می‌شود از توصیه ها و دستورالعمل های تولید کننده مخزن نیز استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *