بهینه آب

عربی

بهینه آب

طراح و سازنده مخازن فلزی

Designer and manufacturer of metal tanks

نصب مخزن آب و دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به برق

نصب مخزن آب و دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به برق

نصب مخزن آب و دستگاه تصفیه امروزه به یکی از کار های ضروری تبدیل شده است. با توجه به اینکه سیستم توزیع آب و لوله کشی شهرها غیر استاندارد و اکثر لوله ‌ها قطر کمی دارند، وجود مخزن آب برای هر ساختمانی ضروری است. از سوی دیگر آب سالم و گوارا یکی از نیازهای اساسی انسان و همه موجودات زنده می‌باشد. آلودگی آب در دراز مدت سبب ایجاد مشکلات و بیماری های گوناگون برای انسان و کاهش طول عمر انسان خواهد شد. نصب و راه اندازی سیستم ذخیره و تصفیه آب علاوه بر مصرف برق و انرژی، هزینه سنگینی به همراه دارد و افراد بسیاری توان پرداخت هزینه های سنگین آن را ندارند. هدف این مقاله آموزش نصب مخزن آب و دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به برق است.

نصب مخزن آب بدون نیاز به برق

سه تصویر از مخزن آب که تصویر بالایی اتصالات مخزن آب است و تصاویر پایین مخازن نصب شده می‌باشند

نصب مخزن آب در ساختمان ها به دلیل کمبود فشار آب و قطعی مکرر آب در برخی فصول سال به امری ضروری تبدیل شده است. در مناطقی که با قطعی زیاد برق مواجه هستند، یا توان پرداخت هزینه سنگین برق و پمپ را ندارند، روشی که بدون نیاز به پمپ و مصرف برق مشکل افت فشار آب را حل کند، ضرورت پیدا خواهد کرد. ما در ادامه به روش و مراحل نصب مخزن های آب بدون نیاز به برق و ابزار مورد نیاز آن‌ها خواهیم پرداخت.

لوازم مورد نیاز 

نصب مخزن آب پلاستیکی(پلی اتیلن) بدون پمپ نیازمند ابزار هایی همچون سه راهی، شیر یک طرفه، شناور، والو کنترل، انواع واشر، نوار تفلون، لوله های آب و انواع فیتینگ است. با توجه به این نکته که سیستم لوله کشی هر خانه یا واحد تولیدی و محل نصب می‌تواند تغییر کند، پیشنهاد می‌شود هنگام تهیه ابزار با فردی متخصص نیز مشورت داشته باشید.

مراحل نصب مخزن

برای نصب منبع آب ابتدا باید مکان مناسب قرار گیری آن را روی پشت بام مشخص کنید. مکان مناسب برای نصب مخزن باید تراز شده، صاف، ایمن، مستحکم و به دور از نور مستقیم خورشید باشد. همچنین ارتفاع مناسب برای نصب منبع آب بدون پمپ باید از تمام شیرهای موجود در ساختمان، بالا تر باشد به طوری که نیروی جاذبه، فشار کافی را در لوله‌ ها به وجود بیاورد. در مرحله اول از بسته بودن اتصال ‌های تحتانی و فوقانی مخزن اطمینان حاصل کنید. به یاد داشته باشید در نصب اتصالات از واشر برای محکم کردن اتصالات استفاده کنید. همچنین دنده‌ هایی برای اتصالات خارجی در منبع وجود دارد که برای نصب آن ‌ها به تفلون نیاز دارید. در گام بعد باید از لوله اصلی آب سرد ساختمان انشعابی به نزدیکی مخزن بکشید و انشعابی از آن را به بالای مخزن وصل کنید. سپس شناور را به گونه ای که توپی شناور به سمت بالا و پایین، باز و بسته شود نصب کنید. از آن جایی که مخزن شما بدون پمپ است باید در بخش ورودی منبع، شیر آب اضطراری نصب شود. همچنین شیر دیگری برای یک طرفه کردن جریان آب در نظر بگیرید که آب به درون مخزن شما برنگردد. برای این کار می‌توانید از والو استفاده کنید. والو وسیله‌ ای است که برای قطع و وصل و تنظیم میزان جریان آب استفاده می‌شود.

پس از انجام مراحل گفته شده ورودی آب به مخزن را باز کنید و کارکرد آن را بررسی کنید تا در صورت نشتی آن را سریعا تعمیر کنید.

نکات مهم در مورد نصب مخزن آب 

  • در مسیر ورودی آب به مخزن، باید والو و شیر یک ‌طرفه در نظر گرفته شود. والو برای قطع آب ورودی به مخزن در شرایط ضروری و شیر یک ‌طرفه برای جلوگیری از برگشت آب به هنگام قطعی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • قبل از استفاده کردن از مخزن، اطمینان یابید که اتصالات به درستی نصب شده باشند.
  • از ضربه ‌زدن به مخزن پلی اتیلنی و آسیب‌ زدن به آن با اجسام نوک ‌تیز باید خودداری کنید.
  • در صورتی که محل نصب مخزن در مجاورت نور مستقیم خورشید است، پیشنهاد می‌شود از مخزن های پلی اتیلن سه لایه استفاده کنید.
  • مخزن باید در بالاترین نقطه ‌ی ساختمان نصب شود تا بدون نیاز به پمپ، آب در لوله ‌ها جریان پیدا کند و مخزن را روی پایه‌ ای به ارتفاع ۱۰ متر نصب کنید.

نصب دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به برق

نصب دستگاه تصفیه آب در محل مورد نیاز توسط یک فرد متخصص

دستگاه های تصفیه آب که فاقد پمپ هستند بدون نیاز به مصرف برق و با روش های اولترا فیلتراسیون یا اسمز معکوس عمل می‌کنند و به خوبی آلاینده های آب را از بین برده و املاح معدنی مورد نیاز را به آن اضافه می‌کنند. فرآیند تصفیه آب برای حفظ سلامت و بهداشت عمومی بسیار حیاتی است و نصب آن در بسیاری از مناطق که دسترسی به آب آشامیدنی با کیفیت، مشکل و یا غیر ممکن به نظر می‌آید، امری ضروری است. در ادامه مراحل و ابزار مورد نیاز برای نصب این دستگاه را به طور کامل شرح دادیم. 

لوازم مورد نیاز

لوازم مورد نیاز برای نصب درست و اصولی دستگاه تصفیه آب شامل ابزار هایی همچون مته برقی و دریل، پیچ گوشتی، آچار های مخصوص هوزینگ دستگاه، نوار تفلون، انواع واشرهای پلاستیکی، لوله های آب در اندازه های مختلف، شیر برداشت و بست فاضلاب است. بهتر است قبل از شروع کار ابزار و موارد گفته شده را جمع آوری و آماده کنید.

مراحل نصب دستگاه تصفیه آب

قبل از نصب دستگاه تصفیه آب باید محل مناسب و خشک برای آن انتخاب کنید به صورتی که تعویض فیلتر ها به راحتی امکان پذیر باشد . معمولا بهترین جا برای نصب این دستگاه در کابینت زیر سینک است. در مرحله بعد باید ابزار و لوازم مورد نیاز برای نصب دستگاه تصفیه آب را تهیه و در جایی نزدیک خود قرار دهید. در گام اول باید شیر جدید همراه با کیت مخصوص آن را نصب کنید به این صورت که در قسمتی که می‌خواهید شیر آب جدید را قرار دهید، یک سوراخ بر روی کابینت آشپزخانه دریل کنید. شیر آب را داخل سوراخ قرار دهید و با استفاده از آچار آن را محکم ببندید و شیر آب ورودی به مسیر آب سرد زیر سینک خود وصل کنید و محل اتصالات را با نوار تفلون محکم کنید. در مرحله بعد مسیر فاضلاب دستگاه تصفیه آب خانگی را به لوله فاضلاب متصل کنید و آن را روی لوله تخلیه زیر سینک خود قرار دهید. هوزینگ ها یا محفظه فیلتر های دستگاه تصفیه آب را با اتصال آن به بدنه دستگاه محکم کنید و از اتصال درست و اصولی آن ها به براکت اطمینان حاصل کنید ( قابل ذکر است که در برخی دستگاه ها نیازی به نصب هوزینگ بر روی دستگاه نیست و به صورت آماده روی دستگاه قابل استفاده است ). در مرحله آخر باید قطعات تصفیه آب را به یکدیگر توسط شلنگ های تصفیه آب متصل کرده به صورتی که آب از طریق شیر ورودی وارد دستگاه تصفیه آب و از فیلتر های دستگاه عبور کند.

در نهایت پس از انجام هر یک از مراحل گفته شده شیر ورودی آب را باز کرده و نحوه کارکرد دستگاه را بررسی کنید. در صورت مشاهده هرگونه نشتی باید جریان اصلی آب را قطع کنید و اتصالات را بررسی کنید. توجه داشته باشید که حتی یک نشتی کوچک می‌تواند بر کارایی سیستم تأثیر بگذارد و منجر به هدر رفتن آب و خرابی قطعات مختلف دستگاه شود.

نکات مهم در مورد نصب دستگاه تصفیه آب

دستگاه تصفیه آب نصب شده در زیر سینک کابینت 

  • به هیچ عنوان دستگاه را در معرض نور خورشید و همچنین در مجاورت هوای سرد نصب نکنید.
  • در هنگام نصب از درستی اتصالات ورودی و خروجی و همچنین مسدود نبودن خروجی فاضلاب دستگاه اطمینان حاصل کنید.
  • دستگاه تصفیه آب را در معرض مواد و گازهای قابل اشتعال و همچنین در نزدیکی هیتر و بخاری نصب نکنید.
  • دمای آب ورودی به دستگاه باید بین 5 تا 45 درجه سانتی گراد باشد.
  • در صورت کوتاه بودن سیم اتصال برق دستگاه، پیشنهاد می‌شود از رابط های محافظ دار و استاندارد استفاده کنید.
  • طول شلنگ آب ورودی به دستگاه نباید بیشتر از 5 متر باشد زیرا موجب اختلال در عملکرد دستگاه می‌شود.
  • پس از نصب دستگاه، امکان نشتی در 24 ساعت اول وجود دارد. با چک کردن مداوم آن از هرگونه خطر احتمالی جلوگیری نمایید.
  • بعد از نصب دستگاه حداقل دو بار آب درون دستگاه را تخلیه کنید و آن را به جهت شرب مصرف نکنید.
  •  از جابه جا کردن و تکان دادن دستگاه تصفیه آب در زمان متصل بودن به پریز برق جدا خودداری کنید.
  • در صورت عدم استفاده از دستگاه در مدت طولانی، قبل از استفاده مجدد آب داخل مخزن دستگاه را تخلیه کنید.

جمع بندی

در مجموع، با توجه به بحران کم آبی که در پی آن کم شدن فشار آب و قطعی مکرر آب را به همراه می‌آورد. همچنین مسئله ی دیگری که در سال های اخیر در همه ی نواحی کشور با آن به وفور رو به رو شدیم، بیشتر شدن آلودگی منابع آب‌ های زیر زمینی و آشامیدنی است. نصب مخزن های ذخیره آب و دستگاه های تصفیه آب که عملکرد آن ها نیازی به برق و صرف انرژی زیادی نداشته باشد، بهترین راهکار برای مقابله با این بحران ها است. در این مطلب هدف ما آگاه سازی شما به فرآیند راه اندازی و چگونگی مراحل نصب مخزن نگهداری آب و دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به برق بود که به طور کامل به آن پرداختیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *