انواع مخزن های هوایی فلزی و گالوانیزه
مخازن هوایی فلزی و گالوانیزه با توجه به نوع موقعیت مکانی، نوع استفاده و شرایط جوی دارای شکل ها و انواع مختلفی میباشند. از این مدل ها میتوان به کروی، مکعبی، مخروطی و استوانهای اشاره کرد. مخزن هوایی مخروطی بیشتر در صنایع کشاورزی و غلات استفاده میشود، که دلیل آن تخلیه کامل مواد داخلی این مخازن است.
فهرست مطالب
Toggleکاربرد مخزن هوایی فلزی و گالوانیزه
مخازن فلزی و گالوانیزه کاربرد های زیادی دارند. اصلی ترین کاربرد مخزن هوایی فلزی و گالوانیزه آب رسانی به شهرک های صنعتی، مسکونی و شهر هایی که دچار مشکل آب هستند میباشد. از این مخازن آب هوایی در صنایع دیگر مانند کشاورزی و تصویه آب استفاده میشود اما عمده کار آن مخازن آب رسانی است.
تفاوت مخزن هوایی فلزی و گالوانیزه
تفاوت مخزن هوایی گالوانیزه با مخزن هوایی فلزی در نوع جوشکاری و پیوند قطعات آن با یک دیگر میباشد. مخازن گالوانیزه با نوع ساختاری که دارد طول عمر کمی بیشتر از مخازن هوایی فلزی دارد. در اصل مخزن هوایی گالوانیزه نوع دیگر از مخازن هوایی فلزی با جوشکاری متفاوت است.
موارد مصرفی مخزن هوایی فلزی و گالوانیزه
موارد مصرفی مخزن های هوایی فلزی و گالوانیزه بسیار زیاد است. همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد بیشترین مورد مصرفی این مخازن آبرسانی به شهرک ها و شهر هایی هستند که مشکل آب دارند. از دیگر مصارف این مخازن میتوان به ذخیره آب های غیر شرب، مواد شیمیایی غیر خورنده، نگهداری آب باران، آب و فاضلاب و کشاورزی نیز اشاره کرد.
نحوه عملکردی مخزن های هوایی فلزی و گالوانیزه
عملکرد مخزن هوایی فلزی و گالوانیزه باید به صورتی باشد که در صورت قطع شدن آب به مدت یک روز به تمامی نقاط تایین شده آب رسانی کند. همچنین میزان فشار آب خروجی از این مخازن نباید بیش از حد ممکنه باشد، در غیر این صورت میزان زیادی از این به صورت بی رویه مصرف میشود. حد استاندارد برای ایجاد فشار آب متعادل 50 متر میباشد.
ساخت استاندارد مخزن هوایی فلزی و گالوانیزه
مخازن هوایی فلزی و گالوانیزه باید طی یکسری فرایند و مطابق استاندارد های معتبر جهانی ساخته شود در غیر این صورت این مخازن نه تنها کارایی مطلوب نخواهند داشت بلکه باعث ایجاد زیان و حتی خطر سلامتی در موارد آب های آشامیدنی نیز میشود. از استاندارد های معتبر ساخت مخازن آب فلزی و گالوانیزه میتوان API650 ، G480-20، NFPA22 و ASCE اشاره کرد. در ادامه به شرح هر یک از این استاندارد ها میپردازیم.
- API650
- G480-20
- NFPA22
- ASCE
1. API650
API650 به منظور استاندارد حاکم بر نحوه جوشکاری، بازرسی و نصب مخزن هوایی فلزی است. این استندارد برای مخازنی با فشار داخلی کم میباشد. مخازنی همچون مخزن آب، مخزن روغن، آب غیر شرب و تصویه آب.
2. G480-20
استاندارد G480-20به منظور نظارت بر روند و بهرهوری مناسب از آب آشامیدنی ذخیره شده در مخازن فلزی و گالوانیزه است.
3. NFPA22
این استاندارد به منظور ایجاد امکانات امنیتی در صورت ایجاد حریق میباشد. در این استاندارد الزاماتی در خصوص نصب، طراحی و نگهداری مخزن آب در صورت بهوجود آمدن حریق ایجاد میکند.
4. ASCE
استاندارد ASCE به منظور ساخت استاندارد مخزن آب هوای فلزی و گالوانیزه میباشد. این استاندارد الزامات لازمه در خصوص ارتفاع ایمنی، مسائل زیست محیطی، مهندسی درست و میزان بهرهوری بهینه از مخازن فلزی و گالوانیزه است.
سخن پایانی
مخازن آب هوایی فلزی و گالوانیزه به منظور آب رسانی به شهرک های صنعتی، مسکونی، کشاورزی، آب و فاضلاب و شهر هایی که دچار مشکل آب هستند گذاشته میشود. از انواع مخزن های هوایی فلزی و گالوانیزه میتوان به دایرهای، کروی، مکعبی و استوانهای اشاره کرد. تفاوت مخزن هوایی فلزی و گالوانیزه، بسیار زیاد نمیباشد این مخازن در نوع جوشکاری و تا مقداری در طول عمر با یکدیگر متفاوت هستند. از استاندارد های جهانی ساخت مخازن هوایی فلزی و گالوانیزه میتوان به API650 ، G480-20، NFPA22 و ASCE اشاره کرد. این استاندارد ها ناشی از امکانات امنیتی، ساختاری و جوشکاری مخازن آب هوایی میباشد.
سوالات متداول
1. تفاوت مخزن هوایی فلزی و گالوانیزه چیست؟
مخزن هوایی فلزی و گالوانیزه تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند. تنها تفاوت این دو محصول در نوع جوش دهی و ضخامت کمی بیشتر مخزن گالوانیزه است.
2. آیا این مخازن فقط به صورت هوایی کاربرد دارند؟
خیر؛ این مخازن به صورت زیر زمینی، کروی و مدل های دیگر مخزن ها نیز کاربرد دارد که میتوان از آنها در تمامی مصارف صنعتی استفاده نمود.
3. استاندارد های موجود برای ساخت مخازن فلزی و گالوانیزه کداماند؟
از استاندارد های بین الملل ساخت مخازن آب هوایی فلزی و گالوانیزه میتوان به API650 ، G480-20، NFPA22 و ASCEاشاره کرد.
4. بیشترین موارد مصرفی مخزن هوایی فلزی و گالوانیزه چیست؟
مخارزن هوایی فلزی و گالوانیزه در صنایع آب و فاضلات، جمع آوری آب باران، کاشورزی و تولیدی ها استفاده میشود اما اصلی ترین مصرف این مخازن در آب رسانی به شهرک ها و شهر هایی که مشکل کم آب دارند است.
5. آیا از این مخازن فقط در حفظ و نگهداری آب استفاده میشود؟
خیر؛ این مخازن برای نگهداری آب باران، نگهداری آب های غیر شربی، مواد شیمیایی غیر خورنده و مواد اولیه تولید آبمیوه ها نیز استفاده میشود.