مخزن آب گالوانیزه
مخزن آب همانطور که از نامش پیداست برای حفظ و ذخیره آب و مواد مایع غیز اسیدی استفاده میشود. مخازن آبی در صنایع بسیار مختلفی استفاده میشود و کاربرد های بسیاری دارد. از این موارد میتوان به صنایع کشاورزی، تصویه آب و فاضلاب، باغ ها و ساختمان های اداری و مسکونی اشاره کرد. در ادامه به طور کامل به کاربرد های این مخازن، انواع آنها، تعداد لایه های مخازن آب، خصوصیت مخزن استاندارد و اتخاب بهترین مخزن آب را برای شما شرح دادهایم

کاربرد های مخازن آبی
مخزان آبی در صنعت های مختلف و حتی در زندگی روزانه ما وجود موثری دارند. از استفاده های صنعتی این مخازن میتوان به صنعت کشاورزی و تصویه آب و در زندگی شخصی میتوان به مصارف ساختمانی و باغبانی اشاره کرد. در ادامه به طور کامل به مصرف مخزن آب میپردازیم.
باغ و ساختمان
با توجه به کم بود آب در کشور استفاده از مخازن آب در ساختمان ها و باغ های امروزی بسیار بیشتر شده. دلیل استفاده از این مخازن بیشتر برای هنگام قطعی آب یا کم بود فشار آب در ساختمان هایی با ارتفاع زیاد میباشد.
صنایع تصویه آب و فاضلاب
استفاده از مخزن آب در صنعت تصویه آب و فاضلاب جهت ذخیره آب های تمیز میباشد.
مواد غذایی
استفاده از مخزن آب در شکرت های تولیدی آب، آبمیوه، شیر و شربت میباشد. همچنین از دیگر استفاده مخزن آب در صنعت کشاورزی میباشد که برای آبیاری های قطره بسیار کارآمد است.
انواع مختلف مخزن آب
مخزن های آب با توجه به کاربرد آن انواع مختلفی دارد. از انواع این مخازن میتوان به مخزن آب عمودی، افقی، نیسانی، آسانرو، زیر پله و کلرزنی آشاره کرد که در ادامه به میزان کنجایش و محل هر کدام اشاره کردهایم.
- عمودی
این نوع مخازن برای مکان هایی که محدودیت فضایی دارند بسیار مناسب و جزو پر کاربرد ترین مخازن است. این مخازن با ساختار عمودی خود و مقاوت بالا برای نصب و استفاده در پشتبام ها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد
- افقی
این مخازن همانند مخز آب عمودی است اما بااین تفاوت که فضای بیشتری را اشغال میکند. از دیگر تفاوت های این مخزن آب با مخزن عمودی دسترسی راحت تر به درب بالایی آن و میزان گنجایش آن است.
- مخزن آب نیسان
این مخازن با طراحی خاص مناسب برای پشت نیسان ها میباشد. استفاده عمده این مخازن برای رساندن آب به مناطق محروم است مه حجن 2000 لیتر را در خود جای میدهد.
- آسانرو
مخازن آب آسانرو برای نصب در راه پله ها و مناطق اینچنینی بسیار مورد اسفاده قرار میگیرد.
- زیر پله
مخزن زیر پله برای ساختمان ها و دور از دیده مورد استفاده قرار میگیرد و گنجایشی بین 500 تا 1500 لیتر دارد.
- کلرزنی
این مخزن برای مصارف صنعنی و همچنین سم پاشی استفاده میشود. به علت استفاده شهری یا استخری از این مخزن حمل نقل آن و شرایط استفاده این مخزن بسیار راحت است.
- مکعبی
این مخازن به دلیل لایه لایه بودن آن برای نگهدار انواع مایعات مانند آب، سوخت و دیگر مایعات سازگار بسیار کارآمد است. این مخازن برای مکان هایی که فضای محدود دارند بسیار مناسب است. همچنین به دلیل وزن کم، حمل و نقل آن بسیار راحت است. مخزن آب مکعبی تا 2000 لیتر فضا دارد.
- انبساط
این مخازن برای تاسیسات ساختمانی استفاده میشود. وظیفه اصلی این مخزن ایجاد تعادل آب در حال گردش شوفاژخانه است.
انواع لایه های مخازن آب
مخازن آب دارای لایه های مختلفی میباشد. این لایه ها برای مصرف های گوناگونی ساخته شدهاند. مخازن آب تک لایه، دو لایه و سه لایه هستند که در ادامه به نوع کاربرد آنها اشاره میکنیم.
- یک لایه
مخزن آب تک لایه مقاوم در برابر تمامی عوامل جوی میباشد و از مضرات ناشی از تابش نور خورشید جلوگیری میکند
- دو لایه
این مخرن آب با داشتن یک لایه اضافه مانع عبور نور خورشید و همچنین باعث ایجاد استحکام بیشتر نصبت به مخزن تک لایه میشود.
- سه لایه
مخزن آب سه لایه دارای مقاوت بسیار بالایی است. از این مخزن برای نگهداری مایعات حساس به نور و دما استفاده میشود. به دلیل داشتن لایه سوم مواد داخلی این مخزن دیده نمیشود.
انواع جنس مخزن آب
ساختار بدنه مخزن آب با توجه به شرایط جوی منطقه، آب و هوا و نوع کاربرد آن میتواند متفاوت باشد. از جنس بدنه این مخازن میتوان به فلزی، پلیاتیلن، تاشو و فایبرگلاس اشاره کرد که با کارایی هر کدام آشنا خواهید شد.
فلزی
مخزن های فلزی بیشتر برای آب رسانی های روستای و شهر های کوچک استفاده میشود. این مخزن با بده فلزی زد زنگ خود میتواند در شرایط آب و هوایی بد نیز دوام آورد.
پلیاتیلن
پلیاتیلن یکی از پر کاربرد ترین مواد در ساخت مخزن آب میباشد. تمامی مخازن آبی ساختمانی و کشاورزی از این جنس میباشد. پلیاتیلن با دوام بالای خود از آب درون مخزن محافظت میکند.
تاشو
مخازن آبی تاشو به دلیل حمل و نقل آسان آن برای مصارف امداد و نجات بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. از معایب این مدل میتوان به طول عمر پایین آن، دشواری در نظافت و مخزن بسیار محدود این مدل اشاره کرد
فایبرگلاس
این مدل مخازن بسیار به ندرت ساخته میشود. جنس این مخازن آبی فایبرگلاس یا کامپوزیت بوده که در صنایع بسیار خاصی از آنها استفاده میشود.
نکاتی هنگام مخزن آب
در هنگام خرید یک مخزن آب باید به چندین نکته بسیار مهم دقت داشته باشید تا بهترین استفاده را بتوانید از مخزن آب خود بکنید. این نکات به شرح زیر میباشد.
- میزان لیتر
- میزان فضای قرار گیری مخزن آب
- نوع استفاده از مخزن آب
- محتویاتی که قرار است در مخزن آب بریزید
- تعداد لایه های مخزن آب
- شرایط آب و هوایی منطقه خود
سخن پایانی
مخزن آب، محلی برای ذخیره مایعات میباشد. این مخزن در صنعت های مختلف کاربردهای مختلفی دارد. از این صنایع میتوان به صنعت کشاورزی، ساختمان سازی، تاسیسات، تولیدی ها، شهرسازی و امداد و نجات اشاره کرد. مخزن های آب با توجه به نوع استفاده و شرایط محیطی اطراف آن جنس های مختلفی دارد فلزی، پلیاتیلن، تاشو و فایبرگلاس که معروف ترین و پر کاربرد ترین آنها مخزن های آب از جنس پلیاتیلن است. مخزن های آب انواع مختلفی دارد که میتوان به عمودی، افقی، مکعبی، انبساط، کلرزنی، آسانرو و نیسانی اشاره کرد که شما میتوانید با توجه به نوع استفاده و میزان فضایی که در اختیار دارید بهترین مدل این مخازن آب را انتخاب کنید.