کاربرد مخازن هوایی پلاستیکی
در دهه های اخیر و به خصوص در چند سال گذشته با توسعه شهری، منابع آب روز به روز در حال کاهش بوده و نیاز ما به آب برای بهبود کیفیت سبک زندگی در حال افزایش است. یکی از روش های ذخیره آب استفاده از مخزن آب هوایی است. از مخازن آب هوایی پلاستیکی در مصارف خانگی برای استفاده در حمام و شست و شوهای روزانه، مصارف کشاورزی، جمع آوری و نگهداری آب باران و در صنایع بزرگ تر برای تامین آب مصرفی کارخانه ها و همینطور تامین آب جهت خنک کردن توربین های نیروگاه ها، استفاده میشود.
فهرست مطالب
Toggleساختار مخازن هوایی پلاستیکی
جنس این مخازن همان گونه که از اسم آن مشخص است پلاستیکی و از جنس پلی اتیلن است. این مخازن پلاستیکی یا پلی اتیلنی دارای لایه های مختلف میباشند که خاصیت ضد جلبک و آنتی باکتریال و ضد اشعه UV را شامل میشوند. مخازن ذخیره سازی هوایی به طور کلی از سه قسمت تشکیل میشوند. بدنه مخزن، پایه های نگهدارنده و زیر بنای مخزن که اصلی ترین بخش این محصول میباشد. این مخازن دیگر مشکلاتی مثل زنگ زدگی، بوی بد و مزه بد آب در مخزن فلزی را ندارد. همچنین مقاومت خوبی در برابر دما، نور خورشید، جلبک و باکتری از خود نشان میدهد. این مخازن به سه شکل کروی، مکعبی و استوانه ای ( عمودی ) قابل طراحی هستند. حجم و ارتفاع آن ها متفاوت است و حجم آن از 2 متر مکعب تا 500 متر مکعب و ارتفاع آن از 6 الی 60 متر میباشد. مخازن هوایی پلی اتیلنی عمدتا دارای 3 پایه و یا 4 پایه ویا 6 پایه فلزی یا فولادی هستند.
نحوه عملکرد مخزن آب هوایی پلاستیکی
عملکرد مخازن آب هوایی در همهی ساختار های مخازن به یک شکل است. برج های ذخیره آب در واقع یک منبع بزرگ ذخیره آب هستند که در فاصله زیادی از زمین قرار دارند. دلیل ارتفاع مخزن آب با زمین، فشار آب میباشد. فشار آب مخزن آب هوایی باید بتواند آب خانه ها و مناطق اطراف را تامین کند. به همین علت مخزن آب را معمولا در ارتفاع بسیار زیاد قرار میدهند. در نبود آب یا کم شدن فشار آب، منبع آب باید فشار آب را برای حداقل یک روز تامین کند. یکی دیگر از کارهایی که مخزن آب هوایی قادر به انجام آن است، تقسیم میانگین فشار آب بین همهی مصرف کنندگان در زمان اوج مصرف آب است که باعث صرفه جویی میشود.
ساختمان های بلند با معضل افت فشار آب مواجه هستند زیرا ارتفاع این ساختمان ها بیشتر از حدی است که برج های ذخیره آب بتوانند فشار آب آن را تامین کنند، بنابراین همهی ساختمان های بلند یک مخزن آب و یا برج ذخیره آب اختصاصی دارند.
مزیت های مخازن آب هوایی پلاستیکی
مخازن آب هوایی پلاستیکی دارای مزیت های بسیاری هستند همین امر باعث شده انتخاب اول افراد، این نوع مخازن باشد. برخی از این مزایا به شرح زیر است..
- این مخازن قابل استفاده در مناطق سردسیری و گرمسیری به دلیل انتقال حرارت بسیار پایین هستند.
- در برابر نور خورشید و اشعه UV مقاوم اند.
- امکان ذخیره سازی آب شرب و مایعات غذایی را دارند بدون این که تغییری در رنگ، بو و مزه آب مواد ذخیره شده پیش بیاید.
- این مخازن برای ذخیره سازی و نگهداری انواع مایعات آشامیدنی، مواد شیمیایی، مواد اولیه دارویی، انواع سوخت ها، اسیدها و دیگر مایعات بسیار مناسب هستند.
- این مخازن اولین و تنها مخازن تولید شده با تکنولوژی نانو، کاملا بهداشتی و آنتی باکتریال هستند که تمامی تاییدات و مجوزهای مربوط به سازمان های بهداشتی و استاندارد را دارا میباشند.
- این مخازن در اندازه و حجم های مختلف ساخته و در انواع تک لایه شفاف، دولایه و سه لایه ضد جلبک، سه لایه و چهار لایه آنتی باکتریال قابل طراحی و تولید هستند.
- مخازن هوایی پلی اتیلنی به آسانی قابل نصب هستند.
نکات مهم در مورد نصب مخزن هوایی پلاستیکی
- از ظرفیت و حجم مخزن خود مطلع باشید و بیشتر از ظرفیت آن مایعات ذخیره نکنید.
- قبل از نصب بایستی محل و مکان نصب مخزن را مشخص کنید تا متناسب با ابعاد و اندازه مخزن تان باشد.
- مخزن را در مکانی که به دور از جریان الکتریسیته و دور از برق باشد نصب کنید تا مانع از وقوع اتفاقات ناگوار باشید.
- برای افزایش امنیت و طول عمر سیستم، پمپ و مخزن را در یک مکان بسته و سرپوشیده نگه دارید.
- به طور دقیق کنترل های دوره ای را انجام دهید و در تعمیر و بررسی های دوره ای سهل انگاری نکنید.
- به قطر لوله های استفاده شده برای پایه های مخزن و استحکام آن ها توجه داشته باشید و پایه مناسبی را تهیه کنید.
سخن پایانی
مخزن آب هوایی پلاستیکی یا پلی اتیلنی با مزیت ها و ویژگی های متعددی که دارد، یک راهکار موثر برای جمع آوری و ذخیره آب در مناطقی با کمبود منابع آبی است. استفاده از این مخازن منجر به صرفه جویی در منابع آب، کاهش هزینه های آب و حفظ کیفیت میشود. از جمله مهمترین کاربرد های مخزن هوایی پلاستیکی میتوان به مصارف خانگی، مصارف کشاورزی، مصارف صنعتی و ذخیره مواد شیمیایی اشاره کرد. با توجه به اهمیت بحران آب در جهان، استفاده از این تکنولوژی ضروری است و بسیار پیشنهاد میشود.